• Ariadna Garcia

De Webdesign Trends Van 2020

Updated: Feb 12, 2020

De webdesign trends van 2020 laten ons hartje sneller kloppen en zijn een absolute mix van de visuele kant van grafisch ontwerpen en de hightech kant van evoluerende technologie. Benieuwd hoe de webdesign trends van 2020 er uit zien?

In dit artikel lichten wij, Social Logica, de top 5 toe!MAXI-TYPOGRAFIE

Al lange tijd domineert het minimalisme. Vandaag de dag verwijderen ontwerpers nog steeds onnodige details en decoraties, maar in tegenstelling tot een paar jaar geleden gebruiken ze tegenwoordig maxi-typografie om een ​​sterker statement te maken. Sommige ontwerpers brengen de lettergrootte van hun naam naar zeer grote hoogten. Zo groot dat het de helft van ons venster in beslag neemt! Hoe kunnen wij de steeds groter wordende lettergroottes op het internet nog over het hoofd zien?!


BETROKKEN ILLUSTRATIES

Ondanks dat illustraties al vele jaren op websites voorkomen, blijft het een groeiende trend! Deze trend bestaat in 2020 uit aangepaste, gedetailleerde en goed uitgevoerde illustraties. Er wordt gebruik gemaakt van zeer doordachte en gedetailleerde illustraties. Het koppelen van de illustraties met een beetje animatie helpt de aandacht te trekken en kan als een alternatieve manier worden gebruikt om met jouw bezoekers te communiceren. Daarnaast zijn geanimeerde illustraties een geweldige toevoeging en hulpmiddel bij een lap tekst.


KLEURGRADATIE

Ontwerpers begonnen te experimenten met verschillende visuele stijlen. Hierdoor werden de saaie ontwerpen vervangen. Één bepaalde stijl die de schijnwerpers overnam is kleurgradatie. In 2018 en 2019 begonnen verlopen de vlakke kleuren in designs te vervangen. Verlopen voegen diepte toe in platte indelingen. Creatievelingen zijn dol op gradiënten omdat merkkleuren gecombineerd kunnen worden in één kleurverloop! Verlopen zijn een veelzijdige tool. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende contexten, zoals een achtergrond voor inhoud, of kleurfilters over afbeeldingen of illustraties.


WITTE RUIMTE

Volledige lay-outs zijn al geruime tijd populair in webdesign. Zeer eenvoudige maar aantrekkelijke ontwerpen trekken meer klanten aan omdat het de extra informatie overbodig maakt en zich alleen richt op wat echt nodig is. Het zijn de kleine details die ertoe doen! De witte ruimte rond websites zal ook in 2020 een trend zijn, weg van volledig gevulde afbeeldingen. Wanneer een afbeelding 'omlijst' wordt, krijgt het meer stabiliteit en een positie op de site. Door elk element op de pagina een royale hoeveelheid aan ruimte te geven, wordt stabiliteit op de site gecreëerd.


FUTURISTISCHE KLEURENSCHEMA

Ook ontwerpen met futuristische kleurenschema’s zullen in 2020 een trend zijn. Om ontwerpen een futuristisch gloeiend gevoel te geven, worden kleuren zoals blauw, paars en felroze ingezet. We zien onbevreesde kleurencombinaties strategisch gebruikt worden om onze aandacht te krijgen. Vooral unieke duotoon effecten maken deze trend visueel interessant en aantrekkelijk. Door extreem minimalistische ontwerpen kunnen glow-in-the-dark en neon kleuren echt stralen!Door technologische ontwikkelingen, zullen steeds meer unieke en creatieve ontwerpen de trends domineren. Door deze veelzijdigheid in stijlen en transformaties in webdesign, zal 2020 vast heel stijlvol worden. Evenwel gaat het om de smaak en voorkeur van de hedendaagse internetgebruiker. Dus de vraag luidt: wat vinden wij van deze trends?